GENDERBENDE: Voor u gekozen

Over de films op het GENDERBENDE festival

Gilles Boeuf filmrecensies 2 dec 2000
GendernautsMijn persoonlijke favoriet van het Londense festival stond ook op het programma: 'Gendernauts'. De in 1999 in San Francisco opgenomen film van de Duitse cineaste Monika Treut. Een breed scala aan mensen uit de transgender gemeenschap wordt gevolgd. Wat ze gemeen hebben is in ieder geval een hoge dosis optimisme, waardoor Gendernauts een vrolijke, sprankelende film is geworden. Behalve van Sandy Stone en Susan Stryker valt er te genieten van een keur aan VM'ers: o.a. Max Wolf Valerio (over wie Monica Treut ook al eens een documentaire heeft gemaakt) en Texas Tomboy. Stafford en Jordy die samen 'Club Confidential' runnen, dé uitgaansclub voor transgenders in San Francisco. Ook maken wij kennis met Hida Viloria, een interseksuele vrouw die met bravoure tussen de seksen in leeft.

Voor wie er meer over wil lezen en plaatjes wil zien: www.hyenafilms.com Deze film is op video te koop bij boekhandel Vrolijk in Amsterdam.

Een ongeautoriseerde film over Zhenya

Ton van den Born26 jun 2015

Transgender film Laurence Anyways

Ton van den Born20 sep 2012

Een bijzonder sprookje van genderonbehagen

Janiek 10 jun 2011

De hele transwereld in een notendop

Nergens anders komt de Nederlandse transgender wereld in zo'n grote getale bij elkaar. Hier staat zij in haar volle diversiteit. Alle diensten, netwerken en idealisten die zich op transgenders richten zijn hier. Dit is het Transfusion Festival. het Continuüm schuimt voor u de meer dan twintig organisaties af die zich met een standje presenteren. Wat is er nieuw in transland?

Arianne van der Ven28 mei 2010

Verlies en winst voor twee verloren zoons

Janiek 8 mei 2010

Gwen Haworth: maak je eigen films!

Arianne van der Ven26 mei 2009

XXY

Jules Schaper21 jul 2008

'Transparent': man en moeder

In de film Transparent, te zien op het Nederlands Transgender Filmfestival in Amsterdam, afgelopen mei, laat regisseur Jules Rosskam 19 verschillende transmannen aan het woord die hun eigen kinderen hebben gebaard. Zwangerschap is voor veel mensen een soort oer-vrouwelijkheid: duidelijker vrouw kun je niet worden. Dit lijkt op gespannen voet te staan met mannelijkheid, dus hoe rijmt een ...

Jules Schaper13 jul 2007

Time: 0.4467
Mem: 2,5MB