Heftige thematiek, toch geen zwaarmoedige film

Southern Comfort

Jay filmrecensies 19 okt 2001
Southern Comfort

Van de films met een specifiek FTM-thema heeft Southern Comfort de meeste indruk op me gemaakt. De documentaire volgt het laatste levensjaar van de Amerikaanse trans Robert Eads. Hoewel hij aan eierstokkanker lijdt, wil geen enkele arts hem behandelen. Ongelofelijk. Hoe wrang ook dat juist zijn laatste vrouwelijke deel hem gaat doden.
Ondanks de heftige thematiek is het geen zwaarmoedige film. Robert blijft de inspirerende en levenslustige man, vriend, vader en opa. Er bloeit zelfs nog een romance op tussen hem en de MTF Lola. Heel bijzonder wat hij nog van z'n leven maakt.

Een ongeautoriseerde film over Zhenya

Ton van den Born26 jun 2015

Transgender film Laurence Anyways

Ton van den Born20 sep 2012

Een bijzonder sprookje van genderonbehagen

Janiek 10 jun 2011

De hele transwereld in een notendop

Nergens anders komt de Nederlandse transgender wereld in zo'n grote getale bij elkaar. Hier staat zij in haar volle diversiteit. Alle diensten, netwerken en idealisten die zich op transgenders richten zijn hier. Dit is het Transfusion Festival. het Continuüm schuimt voor u de meer dan twintig organisaties af die zich met een standje presenteren. Wat is er nieuw in transland?

Arianne van der Ven28 mei 2010

Verlies en winst voor twee verloren zoons

Janiek 8 mei 2010

Gwen Haworth: maak je eigen films!

Arianne van der Ven26 mei 2009

XXY

Jules Schaper21 jul 2008

'Transparent': man en moeder

In de film Transparent, te zien op het Nederlands Transgender Filmfestival in Amsterdam, afgelopen mei, laat regisseur Jules Rosskam 19 verschillende transmannen aan het woord die hun eigen kinderen hebben gebaard. Zwangerschap is voor veel mensen een soort oer-vrouwelijkheid: duidelijker vrouw kun je niet worden. Dit lijkt op gespannen voet te staan met mannelijkheid, dus hoe rijmt een ...

Jules Schaper13 jul 2007

Time: 0.1894
Mem: 2,5MB