Arianne van der Venwetenschap, 7 oktober 2007

Wat vinden transgenders van autogynefilie?

Het Continuüm vroeg een aantal transgenders of zij ervaring hadden met autogynefilie.
Hieronder vindt je een paar antwoorden.


Kim (40) "Voor mijn negende wilde ik een wel meisje zijn, maar ik kon het gevoel makkelijk wegstoppen. Maar vanaf mijn twaalfde, toen ik voor het eerst begon te fantaseren, dacht ik er bijna iedere avond aan. Dat ik als meisje met een jongen vree. Toen kon ik er ook niet meer onderuit. Ik kleedde me ook om voor de spiegel. Ik bevredigde mijzelf dan wel, maar ik voelde me daarna niet fijn. Ik denk dat het was om de spanningen en de eenzaamheid af te reageren. Pas toen ik full time als vrouw ging leven, ging die seksuele kick er vanaf."

Marianne (35) "Nee, ik heb geen ervaring met autogynefilie. Ik fantaseer eigenlijk alleen maar over de persoon met wie ik seks zou willen hebben."

Sandra (49) "Oh... Ik heb aan dat gedoe met de spiegel wel een paar leuke seksuele hobby's overgehouden maar die liggen in de sfeer van rollenspel en SM. Ik vind SM meer een gewoonte dan een identiteit. Voor sommigen is SM wel een identiteit, maar niet voor mij. Niet zoals vrouw-zijn een identiteit is."

Sanne (47) "Ja dat ken ik. Ik vind het niet leuk om aan terug te denken. Het stopte gelukkig met de hormonen. Ik denk wel dat ik aan autogynefilie gedaan heb, maar het is niet mijn identiteit."

José (33)"Nee. Ik weet al heel lang dat ik een meisje ben. Ik kon echt niks met m'n lijf en zeker niet met m'n piemel."

Julie (55) "Met een spiegel?" vraagt Julie. "Dat vind ik veel te ingewikkeld. Als ik fantaseer, denk ik natuurlijk wel altijd over mezelf als een vrouw."

Petra (37) Petra heeft geen plannen voor een fysieke transitie. "Ja, en ik heb nog wel eens seks voor de spiegel. Het is dat m'n vriendje dat ook leuk vindt. In m'n eentje pak ik liever een videoband. Ik weet niet hoe het zou zijn als ik hormonen zou nemen. Of als ik echt full-time zou gaan. Dat zou m'n vriendje niet leuk vinden."

Eef (31)"Wat...?" vraagt Eef verbouwereerd. "Zoiets vraag je toch niet?" In haar fantasieën is Eef wel altijd een vrouw.